МЕСНА БИБЛИОТЕКА У МОКРИНУ

Месна библиотека у Мокрину је у склопу Народне библиотеке „Јован Поповић“ од 24.јануара 1960. године.

Светог Саве 98

Мокрин 23305

0230/61-177

e-пошта

Библиотека је тада имала 3256 књига, а сада има 10075 књига на српском језику, од тога 2545 дечјих и 540 књига на мађарском језику, од тога 37 дечјих.

Приступ фонду је слободан, распоред по УДК систему.

Књижничар: Даринка Маљугић.

Радно време месне библиотеке у Мокрину: понедељак-петак од 08,00h-14,30h

и прва радна субота у месецу од 08,00h-13,00h.

Промоција књиге Татјане Брзуловић Станисављевић

 У Библиотеци у Мокрину, огранку Народне библиотеке „Јован Поповић“, представљена је књига “Породична преписка кнеза Милоша Обреновића” из Архивске збирке Јоце Вујића у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“, коју је написала др Татјана Брзуловић Станисављевић. О томе шта садржи породична преписка кнеза Милоша Великог и у којој мери она доприноси обогаћивању наших знања о том значајном српском владару, говорили  су, поред ауторке, наш истакнути историчар Дејан Ристић, Дуња Бркин Трифуновић, уредник програма и Даринка Маљугић, књижничарка у огранку.  Веома едукативно и занимљиво предавање које је одушевило присутне.
Татјана Брзуловић Станисављевић  је дипломирала је на Факултету политичких наука у Београду. Звање мастера добила је на Катедри за библиотекарство и информатику Филолошког факултета Универзитета у Београду, на којој је одбранила и докторску дисертацију. У Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ ради од јуна 1997. године. Начелник је Сектора набавке и обраде. Учествовала је на више домаћих и међународних конференција. Аутор је бројних радова на српском и енглеском језику објављених у домаћој и међународној стручној периодици и активно је учествовала у бројним пројектима из културе. Један је од водећих стручњака везаних за спровођење ауторских права у библиотечко-информационој делатности у нашој земљи. Добитница је награде „Марија Илић Агапова” за 2017. годину.

Опширније: Промоција књиге Татјане Брзуловић Станисављевић

Поткатегорије